Nazorg plantenkleuring

Voor je kleurafspraak

Een plantenkleuring legt een verzorgende kleurlaag om het haar. Deze laag schuurt naar verloop van tijd uit het haar, maar kan na herhaling van kleurbehandelingen net zolang blijven zitten als een chemische kleuring. Het zal dan uit het haar moeten groeien. Een plantenkleuring bestaat 100% uit kleurende planten, bloemen en Ayurvedische kruiden en bevat geen chemie. Het is een verzorgende kleurbehandeling die veel glans geeft, haar dikker maakt en helend werkt voor de hoofdhuid.

  • Kom met schoon gewassen en droog haar naar de afspraak. De kleuring wordt aangebracht op schoon haar. Afhankelijk van de kleur, kan de posetijd minimaal 15 minuten tot maximaal 75 minuten duren. Daarna wordt je haar (afhankelijk van het kleurproces), met shampoo of alleen met water (en conditioner) gewassen.

Na je kleurafspraak

  • De eerste 48 uur gelieve niet je haar te wassen met shampoo. De kleuring ontwikkelt in die tijd nog verder tot zijn optimale kleur.
  • Kijk voor het gebruiken van haarverzorging of er geen siliconen in zitten. Je kunt hier bijvoorbeeld de INCI decoder app voor gebruiken.
  • Doordat de kleuring aan de buiten kant van het haar zit is het extra belangrijk het goed te verzorgen voor langdurig resultaat. De natuurlijke producten van Hairborist zijn zonder zorgen te gebruiken en houden je haar in goede conditie.

After care

Renovator

Herstellende haarbehandeling van rijke oliën die in het haar trekken. Geeft veel glans en werkt herstellend. Voor een kleurversterkende behandeling meng je de Renovator met 10 druppels Aromactif.

Zwart flesje met groene letters waar etherische olie in zit van Hairborist
Aromactif Ebene

Voeg 10 druppels toe aan de Renovator behandeling om je haarkleur te behouden en te versterken.

Ebene: Versterkt alle bruintinten.

Nacre: Voor blond en grijs haar. Ontgeelt en laat blond haar glanzen.

Cuivre: Om een koperkleur te laten glanzen.

Eclaret: Voor kleur waar roodpigment in zit. Behoudt de warmte tint.

shampoo gevoelige hoofdhuid
Shampoo Sensity

Sensity is een milde shampoo voor een gevoelige hoofdhuid. Op basis van wasnoten en bevat geen etherische olie of geur.

afbeelding van natuurlijke shampoo daily clean
Shampoo Daily clean

Daily clean is een zachte shampoo, zelfs voor dagelijks gebruik. Geeft schuim zonder daarbij haar of huid uit te drogen.

Groene fles met licht groene letters Hairborist conditioner voor natuurlijk gekleurd haar
Conditioner Natural color

Een conditioner speciaal voor plantaardig gekleurd haar. Op basis van appelazijn. 

FAQ

Wat is een enkele of een dubbele kleuring?

Bij een dubbele kleuring wordt het haar eerst voor-gepigmenteerd. Er wordt 2 keer na elkaar gekleurd, vandaar ‘dubbele kleuring’.

Wanneer is een dubbele kleuring nodig?

Bij donkere haartinten, wanneer er veel grijsdekking nodig is of wanneer je meer dan 2 tinten wilt verdonkeren.

Ik wil na een plantenkleuring toch mijn haar weer lichter, kan dat nog wel?

We kunnen het haar niet lichter maken met een plantenkleuring omdat het geen chemie bevat.

Kan ik na een plantenkleuring weer met ‘gewone’ haarverf kleuren?

Ja, dat kan. Al is oplichten zoals highlights niet aan te raden. De pigmenten van een plantenkleuring worden dan zichtbaar, die moeilijker op te lichten zijn. Verdonkeren is geen probleem.

Dekt het mijn grijze haren?

Ja.

Ik heb per ongeluk een product met siliconen gebruikt, wat nu?

Met een detox kleimasker kunnen we de siliconen weer uit je haar verwijderen. In sommige gevallen is meerdere keren wassen met shampoo voldoende. Neem altijd even contact op voor je volgende kleurafspraak.

Ik wil graag mijn huidige natuurlijke producten blijven gebruiken.

Wanneer er gekozen wordt om andere producten te gebruiken dan Hairborist, kan er geen garantie worden gegeven op de kleuring. Het is belangrijk dat de plantenkleuring goed aan het haar kan hechten, als ook voor een langdurige houdbaarheid zijn de natuurlijke producten van Hairborist een perfecte aansluiting op een plantenkleuring. Niet alleen bevat het milde ingrediënten, ook de Ph-waarde is juist.